Nyheter

Hållbar höstmat 2019

Hållbara tips för lunch, middag och plånboken

19 augusti, 2019

Att ändra sina matvanor och göra mer hållbara val kan kännas som en klurig och kostsam historia. Men det går att göra förändringar som gör både dig och plånboken glad. Till exempel genom att ha en storkoks-fest med dina vänner eller att fota ditt kylskåp. Här är några roliga och enkla tips som hjälper dig att äta mer hållbart.

Hållbar höst

En hållbar höst

12 augusti, 2019

Efter sommarens välbehövliga paus har de flesta av oss energi för att hitta nya rutiner och tänka nytt. Då är det bra att tänka på hur vi kan göra mer hållbara val i vardagen. Vi har satt ihop några hållbara tips som är både roliga, enkla och som vem som helst kan göra.

Sommarbio Ekholmens bibliotek

Sommarbio på Ekholmens bibliotek

24 juni, 2019

I juni och juli visas två filmer för barn på biblioteket i Ekholmen. Gratisbiljetter kan hämtas hos biblioteket, men passa på, det finns bara i ett begränsat antal.

Fotbollsfest

Skapa din egen fotbollsfest

13 juni, 2019

Oavsett om du älskar fotboll eller inte så är det lätt att dras med när Sveriges landslag spelar. Nu är det perfekt läge att bjuda in dina nära och kära, kompisgänget eller grannarna till ett härligt soffhäng. Varför inte gå all in och erbjuda gästerna ansiktsmålning?

Hur går det med bänkarna i Ekholmen centrum?

10 juni, 2019

Snart kan du njuta av nya fina sittbänkar och växtplanteringar. Efter en analysperiod med intervjuer, flödesutvärdering och tekniska undersökningar har vi tagit fram nya förslag och hittat vad vi hoppas är bra och trevliga¬ lösningar som ska göra vårt centrum härligt.

Ekholmsdagen 2019

Bilder från Ekholmsdagen 15 juni

10 juni, 2019

Den 15 juni var det åter igen Ekholmsdagen – en dag fylld med roliga aktiviteter för stora som små! Barn utkämpade sumobrottning, eller blev tiger för en dag hos våra ansiktsmålare. Lokala företag ställde ut sina varor och hos fritidsgården och Kenty fanns roliga aktiviteter för alla med pigga ben. Tack för besöket, här finns bilder från dagen.

Bjud mamma på brunch eller trerätters

23 maj, 2019

Vem blir inte glad för en härlig brunch eller middag som någon annan lagat med extra mycket kärlek? Här får du några goda tips som vi tror alla mammor gillar.

Påskpyssel

Påskaktiviteter för alla kreativa

21 maj, 2019

Påsken är en höjdarhelg för alla kreativa barn och vuxna som gillar att skapa. Att färga ägg, så en minigräsmatta och rita påskbrev är några exempel på påskaktiviteter.

Allt för en spännande och god påsk

21 maj, 2019

I Norge är det många som tar lite extra ledigt och åker till sina hytter för att fira påsk. Med åren har det blivit tradition att läsa deckare under ledigheten. Fenomenet kallas för ”påskekrim”.

Bli klimatsmart – våra fem bästa tips

21 maj, 2019

Vi vill alla bli mera klimatsmarta, men i vår stressiga vardag när allt rullar på fort, kan det vara svårt att få in nya rutiner. Därför får du här våra fem bästa tips på hur du kan gå från stressad vardagspusslare till cool klimathjälte!