Nyheter

Fars dag 2019

November – en månad för honom

7 november, 2019

November är här men visste du att det är en månad med extra stort fokus på männen? Vi firar Fars dag men under hela månaden pågår även Movember, ett initiativ för att lyfta mäns hälsa.

Tänd ett ljus för de du saknar

28 oktober, 2019

Lördagen den 2 november är det Alla helgons dag, den dagen på året då många av oss tänder ljus och gör fint på gravarna för våra nära och kära som har lämnat oss.

Skafferiet utanför dörren

Skafferiet utanför dörren

25 oktober, 2019

Varje årstid har sina höjdpunkter. Något som hösten bjuder på är sitt färgglada skafferi, för nu är både skog och butiker fyllda av färgglada, svenska godbitar. Bjud hem kompisarna på en välsmakande gryta eller ta med familjen på en härlig utflykt i skogen. Här kommer fem smakrika tips som är i säsong nu.

Så kommer du igång med höstträningen

25 oktober, 2019

Nu när vi kommit en bit in på hösten kan vi ofta känna oss lite trötta och hängiga. Det är också en period vi spenderar mycket tid inomhus och rör på oss mindre. Här är fem tips på hur du går från långsam till aktiv höst, som funkar oavsett om du är nybörjare eller en van sportare.

Halloween

Bus eller godis?

17 oktober, 2019

Eller kanske båda två? Halloween är en högtid full av lek och godheter. Spöken, monster och en och annan Spiderman kan du snart stöta på utanför dörren. För att minska risken för bus kommer här tre godheter att bjuda på när gasten kommer och knackar på.

Rosa Bandet ICA Cancerfonden

Rosa Bandet engagerar hela Sverige

3 oktober, 2019

Nu drar årets Rosa Bandet-kampanj igång. Varje år brukar engagemanget vara stort hos privatpersoner, företag och föreningar som vill vara med och bidra till den stora insamlingen.

Doften av nybakade bullar!

30 september, 2019

Fredagen den fjärde oktober är det Kanelbullens dag. Och det är inte så konstigt att den har fått en alldeles egen dag. I Sverige älskar vi nämligen att fika, både hembakt och hemköpt.

Hållbar höstmat 2019

Hållbara tips för lunch, middag och plånboken

19 augusti, 2019

Att ändra sina matvanor och göra mer hållbara val kan kännas som en klurig och kostsam historia. Men det går att göra förändringar som gör både dig och plånboken glad. Till exempel genom att ha en storkoks-fest med dina vänner eller att fota ditt kylskåp. Här är några roliga och enkla tips som hjälper dig att äta mer hållbart.

Hållbar höst

En hållbar höst

12 augusti, 2019

Efter sommarens välbehövliga paus har de flesta av oss energi för att hitta nya rutiner och tänka nytt. Då är det bra att tänka på hur vi kan göra mer hållbara val i vardagen. Vi har satt ihop några hållbara tips som är både roliga, enkla och som vem som helst kan göra.