Välkommen på Ekholmsdagen 15 juni

10 juni, 2019

Den 15 juni är det åter igen Ekholmsdagen – en dag fylld med roliga aktiviteter för stora som små! Varför inte utmana en kompis i sumobrottning, eller bli tiger för en dag hos våra ansiktsmålare? Eller för alla med pigga ben, besök Kentys Playzon eller låna en bräda vid skate parken.

Den 15 juni mellan klockan 11-15 är det åter igen dags för Ekholmsdagen. Dagen då aktörer i runt om Ekholmen bjuder in till extra trevliga aktiviteter och arrangemang. Det blir aktiviteter för hela familjen, så väl de minsta barnen som de lite större med krav på mer fart. För dem som kommit förbi barnåren, finns det gott om aktiviteter, erbjudanden och bra information att ta del av.

Varmt välkomna till Ekholmen den 15 juni. Här hittar du hela programmet.

Paprica loppet kl 10

Ett populärt lopp för alla barn. Upp­värmning börjar kl 9.30 och loppet startar kl 10. Medalj och diplom till alla som genomför loppet. Grillad­ korv och dryck till både barn och föräldrar.

Maskoten Maya

Träffa biet Maya och plantera en växt att ta med hem. Självklart bjuder hon på en kram. Maya finns på plats mellan kl 11-15.

Sopsorteringstävling

Lära dig sortera rätt i en lekfull tävling tillsammans med Åke-Bråke och Lina-Lotta. Diplom till alla barn. Pågår mellan kl 11-15.

Föreningen Hangaren

finns på plats för att visa tricks på bräda och lånar ut utrustning att prova gratis.

Ansiktsmålning

Bli tiger för en dag hos våra duktiga 
ansiktsmålare, finns på plats mellan kl 11-15.

Ekholmsgården är öppen

Utmana en kompis i couronne, minipingis, kubb, sumobrottning i dräkter samt bords­hockey. Fika och glass finns att köpa i tältet.

Sagostund på Biblioteket

Sagostund kl 11.15-11.45 för barn 3-5 år. Kl 12-12.30 kommer Bokmalen på besök!

Playzone hos BK Kenty

Kenty har fullt av aktiviteter vid klubbstugan som bland annat: bubbleballs, rebounder, Öppet Hus Fritids, speedshooting, senior­fika, Playzone vid Fredriksbergs IP och tip­s­promenad.

S:t Hans kyrka

S:t Hans kyrka bjuder på kyrkfika, musik och sång samt visning av kyrkan. Alla barn får uppdrag som kyrkdetektiver. Konstnären Edit Äng har vernissage i stora salen. Resurs­poolen informerar och delar ut godis.

Föredrag på Biblioteket

Kl 13.30-14.30 Linköpingkännaren Joakim Johansson från Landeryds­hembyggdsförening berättar om Ekholmens historia.

Landeryds Hembygdsförening

Hembyggdsföreningen säljer fin hemslöjd, har varulotteri samtidigt som trubadur Lars Ström spelar och sjunger.

Trevliga erbjudanden

Ekholmens butiker och lokala företag har bra erbjudanden på plats just idag.

Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen finns på plats i centrum. Kom och prata bostadsfrågor med oss!