Hur går det med bänkarna i Ekholmen centrum?

10 juni, 2019

Snart kan du njuta av nya fina sittbänkar och växtplanteringar. Efter en analysperiod med intervjuer, flödesutvärdering och tekniska undersökningar har vi tagit fram nya förslag och hittat vad vi hoppas är bra och trevliga¬ lösningar som ska göra vårt centrum härligt.

Under en provperiod under våren tog vi bort en hel del av sofforna i Ekholmen centrum eftersom de inte användes på tänkt sätt eller var placerade så det blev bra flöden samt flyttades runt. Efter en analysperiod med intervjuer, flödesutvärdering och tekniska undersökningar har vi tagit fram nya förslag och hittat vad vi hoppas är bra och trevliga­ lösningar som ska göra vårt centrum härligt.

Lösningarna är nu beställda och kommer att levereras under sommaren i olika etapper. Det innebär i korthet:

• Två S-formade träbänkar på var sida i stora entrén

• Ny trevlig möblering vid torget inomhus med tre stycken runda bänkgrupper och blomplanteringar i mitten

• En vilobänk nära Godistoppen eller liknande, för den som vill ha närhet till lilla entrén

• En bänk utomhus längs med husfasaden till vänster om pizzerians uteservering, för den som exempelvis väntar på färdtjänst

• En modul med bänkar, säten och grönska en liten bit från ingången vid sydvästra entrén, med ett tak som består av både glas och grönska. Här är även rökning tillåten.

Vissa av bänkarna har armstöd och de flesta bänkar kommer ha ryggstöd eller en vägg att luta sig mot, med undan­tag för de tre grupperna mitt på torget.

För att vi inte ska vara utan bänkar till dess att de nya ­levereras kommer vi placera ut bänkar på några av de ­viktigaste platserna som sedan ersätts med de nya.

Vi hoppas att alla våra besökare ska uppskatta bänkarna när de väl är på plats!