Nytt år, nya möjligheter

12 januari, 2023

Så här i början av året är vi många som har det lite skralt i plånboken. Vi har firat massor och det har en förmåga att kosta, även om vi drar ner på klappar eller om vi kör knytis. Men att spara pengar eller att dra ner på utgifter behöver inte vara tråkigt – det kan faktiskt vara ganska kul när det blir som en utmaning. Vi har satt ihop fem tips för en bra start på det nya året.

Börja dagen på bästa sätt
En viktig sak är att få en bra start på dagen. Här delar vi med oss av några härliga frukosttips som inte bara är goda utan nyttiga också.

Handla smart  
Planera dina inköp i tid och gärna för hela veckan på en gång, så kan du dra ner på bilåkandet till butiken. Dessutom får du mer tid till fritid.  

Ta med matlåda
Det här är kanske inte något extravagant eller särskilt nytt tips, men det går verkligen att spara pengar genom att ta med matlåda till skola eller arbete. Och det behöver inte vara tråkigt, sätt ihop ett matlåde-gäng på jobbet eller skolan. En person lagar lunch till alla i gänget, en dag i veckan. På så sätt får du både en varierande och inspirerande matlådelunch flera gånger i veckan. Här hittar du flera bra recept för att maxa din matlåda.  

Baka bröd
Det är gott, kan vara enkelt och doftar ljuvligt! Att baka sitt eget bröd är inte bara härligt för de som får smaka, det är även ekonomiskt. Det här brödet är mörkt, sött och mumsigt.

Lyssna på en bok eller musik
En bra sak att göra när man ska spara pengar är att vara hemma. Då är det väldigt härligt att kolla på serier och filmer, lyssna på böcker eller musik. Du vet väl att Lilltutan har ett brett utbud av böcker?