Både traditionellt och nytänk på påskbordet
Sill, ägg, lax och lamm. På det traditionella påskbordet alla favoriterna med. Varför inte prova att göra en twist på en klassiker eller helt enkelt servera något helt nytt och spännande? Sedan gäller det att tänka hållbart också. Därför får du ett tips på en påské bowl där du på ett enkelt sätt kan ta hand om resten från festen. Här får du några goda recepttips!
Ägg med kvaringskrisp och ansjovismajonnäs
Ställ äggen på ett fat efter att du rullat dem i stekta kavringssmulor och krasse. Spritsa majonnäs vid sidan av äggen och dekorera med ansjovis som ger sälta och strö över lite gräslök.
Örtstekt lammstek med krossad rostad potatis och rosmarinaioli
Att lamm hör hemma på påskbordet är sen gammalt, men i denna kombination blir en annars traditionell rätt som ny!
Det här kan vara den godaste marängtårta du har smakat – perfekt att bjuda på till påsk!
Så tar du hand om resten av festen
Påské bowl med lammstek eller kyckling
Precis som en poké bowl grundar du med ris. Lägg sedan i några munsbitar som blivit över från påskbuffén som lamm eller kyckling och krispiga grönsaker. Påskigt, gott och ett perfekt sätt att ta vara på resterna från påskmiddagen.