Från frö till frukost

20 april, 2022

Att äta mer grönt får oss att må bättre och ett bra sätt att få i sig mer grönsaker är att själv odla dem. Nu när våren är här är det helt rätt tid att komma i gång! Förutom att det är härligt att påta i jorden, är det bra för både din ekonomi och för miljön. Sen är det faktiskt så att egenodlat alltid smakar bäst!

Oavsett om du har en trädgård, balkong eller bara har möjlighet att odla inomhus så kan du skapa rätt förutsättningar för skördefest! Med ett minidrivhus ger du de små fröna bästa möjligheter att trivas och börja gro eftersom du enkelt kan skapa en miljö av värme och jämn fuktighet. Men det kan räcka med en kruka, såjord och lite kärlek och omtanke, så är du är good to go!

För att våga prova är det viktigt att lyckas och då är örter som oregano, dragon, timjan och citronmeliss, bra nybörjarörter. Så här odlar du dina egna örter. När du känner dig bekväm går du vidare till tomat eller andra favoritgrönsaker. Här får du fler tips. Och det bästa av allt – laga något riktigt gott av dina egenodlade primörer för att förgylla dina måltider med – kolla in de här frukostrecepten!

 

Lycka till med din skörd!