Tips för härliga matstunder i höstrusket

16 september, 2020

Hösten är en fantastisk årstid för matälskare med otroligt många fina råvaror i säsong. Njut av höstens mat med bär, svamp, rotfrukter, skaldjur, vilt, lamm och ljuvliga svenska äpplen. Låt dig inspireras av våra bästa recept!

Vad är väl härligare än ha en puttrande gryta på spisen, samtidigt som höstrusket viner utanför? Passa på att skapa härliga matstunder inne i värmen, nu när mörkret och kylan smyger sig på. Väljer du att använda råvaror i säsong så har de en riktigt hög kvalitet, bättre smak och dessutom är det bra ur ett ekonomi- och miljöperspektiv. Att handla mat efter säsong minskar behovet av frysta och importerade produkter som bidrar till utsläpp, så att välja frukt, grönsaker och rotfrukter efter säsong är smartare för alla. Oavsett vilka preferenser du har; vego, fisk eller kött så finns det fantastiska råvaror i säsong för alla.

Här är några av våra bästa tips på riktigt härlig höstmat:

Recept på godaste höstmaten

Våra 8 bästa höstgrytor: